Bowling City ägs och drivs av Per-Anders Hörlin (Jönköpings Bowlingcity AB). Hallen grundades 1984 i Idrottshuset och är en anrik bowlinghall med lång historia av tävlingar och klubbverksamhet. Bowlinghallen har genomgått regelbundna renoveringar och kan idag framstås som en av landets modernaste bowlinghallar!

I Bowling City finns 12 banor utrustade med bumpers (staket) och marknadens modernaste scoringsystem BES-X. Med funktioner som bollhastighet, statistik, chatt, och inbyggda kameror skapar det en unik och ny bowlingupplevelse! Skapa egen avatar, dela spelet på facebook eller anpassa och ändra teman direkt från konsolen. Här finns också roliga spelsätt för barn med en annorlunda poängfördelning samt ett antal specialspel som gör teambuildingen till något alldeles extra!

Bowling City är öppen för alla, ung som gammal, nybörjare som proffs, funktionsnedsatt eller ej!

År 2000 öppnades systerhallen Bowling Arena med sina 20 banor intill Elmia på Rosenlund. Bowlinghallen blev snabbt en av landets främsta med ett flertal nationella och internationella tävlingar. 2015 såldes verksamheten vidare och drivs nu av Racketcentrum.

Kvalitetsvärden