Vid västra torget i Jönköping finns Bowling City som ägs och drivs av Per-Anders Hörlin (Jönköpings Bowlingcity AB). Hallen grundades 1984 i Idrottshuset och är en anrik bowlinghall med lång historia av tävlingar och klubbverksamhet. Bowlinghallen har genomgått regelbundna renoveringar och kan idag framstås som en av landets modernaste med sina 12 bowlingbanor ihop med restaurang, bar och café!

Här erbjuds bowling i alla åldrar och former, allt från barnkalas, företag, kompisgäng, föreningar, partybowling och veterangrupper. Här finns hjälpmedel för både de yngsta barnen och för funktionshindrade. Bowlinghallen är öppen året runt med högsäsong september-maj.

Bowlingbanorna är utrustade med automatiska bumpers (rännstaket) och marknadens modernaste scoringsystem (BES-X). Med flera roliga och användbara funktioner för såväl familjer som till teambuildingen, partygänget eller sportbowlaren skapar det en unik bowlingupplevelse utöver det vanliga! Från banans konsol ändrar man själv teman och spelsätt för att anpassa efter sitt sällskap. Här finns också ett flertal roliga barnspel med en annorlunda poängfördelning som blir ett roligt inslag att avsluta bowlingtimman med.

År 2000 öppnades systerhallen Bowling Arena med sina 20 banor intill Elmia på Rosenlund. Bowlinghallen blev snabbt en av landets främsta inom sportbowlingen med ett flertal nationella och internationella tävlingar. 2015 såldes verksamheten vidare och drivs nu av Racketcentrum.

Sedan 2014 ingår Bowling City i inköpsorganisationen Classic Bowl Sweden AB som hjälper bowlinghallar med bra leverantörsavtal, produkter, konceptbyggnad, tävlingar och utbildningar.

Kvalitetsvärden