Bowlinghallen I City!

Bowling City erbjuder 12 bowlingbanor av högsta kvalité tillsammans med marknadens modernaste scoringsystem BES-X (Bowler Entertainment System X). Med unika funktioner såsom bollhastighet, statistik, chatt, och inbyggda kameror skapar det en unik och ny bowlingupplevelse för både sport- och nöjesbowlaren. Skapa en egen avatar, dela ditt spel på facebook och spara dina resultat till nästa bowlingtillfälle. Här finns nya roliga spelsätt för både barn och vuxna som Bowling Hood, Battle on the lanes och Monster Factory. För företaget eller föreningen finns också ett flertal roliga specialspel för att göra teambuildingen till något alldeles extra. Alla banor är utrustade med bumpers (staket) och rännor finns tillgängliga som hjälpmedel för barn och funktionsnedsatta. Bowling City är öppen för alla, gammal som ung, nybörjare som proffs!

Boka online eller på 036-714840. Önskar ni boka fler än 4 banor och/eller i kombination med mat rekommenderas att ringa på 036-71 48 40 eller maila oss på info@bowlingcity.se.

Din bowlingguide

Bowling är ett sällskapsspel som går ut på att rulla iväg ett hårt gummi- eller plastklot längs en bana. Siktet ska vara inställt på att slå ner de tio käglor som står uppställda i en triangel i slutet av banan.

Skor
Bowlingskor har mjuka sulor för att inte repa eller skada den känsliga golvytan. Vanligtvis har en sko för en högerhänt bowlare, läder på den vänstra skosulan och gummi på den högra sulan. Klackarna är gjorda av hårt gummi.

Klotet
Ett bowlingklot får inte väga mer än 7,26 kg (16 lb) och är 21,6 cm i diameter. Bowlingklot är gjorda av hårt gummi eller plast.

Greppet
Bowlingklotet har fingerhål för att spelaren ska kunna greppa klotet. Ett korrekt bowlinggrepp ska hållas med tumme, långfinger och ringfinger.

Käglorna
De tio käglorna är gjorda av lönnträ täckta med ett plastlager. Deras vikt kan variera mellan 1,4 – 1,6 kg. Käglorna står uppställda på markerade platser innanför en 90 cm triangel och är numrerade från ett till tio.

Bowlingbanan
Banan är gjord av trä, oftast av tall- eller lönnträ med ett täckande plastlaminat ovanpå. Från övertrampslinjen fram till bakre kanten av kägelbordet är avståndet 19,2 m. Banan är 1,06 m bred och består av 39 parkettstavar med markeringsprickar respektive pilar var femte parkettstav. Det ska finnas ett minst 4,5 m långt utrymme som ansatssträcka fram till övertrampslinjen. Rännor löper längs varje sida för att ta hand om dåligt siktade klot. Alla bowlingbanor har ett automatiskt maskineri som ställer tillbaka käglorna och skickar tillbaka klotet.

Se videoklippet nedan och få fler användbara tips inför bowlingrundan