Lindell vinnare av JP-Fighten
(2007-12-30)

Claes Lindell, JBS/Boys, vann JP-Fighten 2007 efter att ha besegrat Patrik Fredriksson. Fredriksson som har vunnit de senaste två åren fick därmed nöja sig med en andraplats den här gången.

Matchen var jämn och slutade 8-4 till Lindell.
…………………………………………………………………………………………….

Fredriksson och Lindell i final
(2007-12-30)

Patrik Fredriksson, JKK, är för tredje året i rad i final i JP-Fighten. Han har stått som segrare de senaste två åren och frågan är om det ska bli tredje gången gillt för Fredriksson? Både Fredriksson och Claes Lindell, JBS/Boys, vann sina semifinaler övertygande med siffrorna 12-0.
…………………………………………………………………………………………….

Spännande semifinaler
(2007-12-30)

Semifinalerna pågår just nu i årets JP-Fighten. Hallägare Per-Anders Hörlin lyckades devvärre inte ta sig vidare till semifinalen utan fick se sig besegrad av Claes Lindell, JBS/Boys. Inte heller Martin Helgegren lyckades ta sig vidare från kvartsfinalen utan besegrades av Christoffer Birgerssonfrån Vetlanda BC.

Nedanstående semifinalmatcher spelas just nu:

Christoffer Birgersson, Vetlanda – Patrik Fredriksson, Jönköpings KK
Anders Hempel, JBS/Boys – Claes Lindell, JBS/Boy
…………………………………………………………………………………………….

Bra spelare vidare till kvartsfinalerna
(2007-12-30)

Många bra spelare är vidare till kvartsfinalerna. Den största överraskningen är hallägare Per-Anders Hörlin som inte har spelat bowling regelbundet på många år. Han har spelat mycket bra genom hela tävlingen och ställs nu mot Claes Lindell från JBS/Boys i kvartsfinalen. Fjolårets vinnare Patrik Fredriksson spelar mot Tony Rudhager. Nedanstående kvartsfinaler spelas just nu:

Martin Helgegren, BK June –  Christoffer Birgersson, Vetlanda BC
Patrik Fredriksson, Jönköpings KK – Tony Rudhager, Cyrus/HS
Anders Hempel, JBS/Boys – Lars-Åke Gustafsson, BK June
Per-Anders Hörlin, BK June –  Claes Lindell, JBS/Boys
…………………………………………………………………………………………….

Finalspelet i full gång
(2007-12-30)

Finalspelet i JP-Fighten är i full gång och söndagen inleddes med 16-delsfinalen.  Många av favoriterna lyckades hålla sig kvar och i åttondelsfinalerna ser vi bland annat Patrik Fredriksson mot junioren Tanja Andersson. Martin Helgregren, ansvarig för Bowling Arenas Proshop, har spelat bra under hela tävlingen och ställs mot Jan Ingvarsson från Värnamo BC. Hallägare Per-Anders Hörlin lyckades även han ta sig vidare till åttondelsfinalerna efter en mycket jämn match mot Arena BC:s Tomas Qvist.

Tre spelare från Vetlanda BC,  Christoffer Birgersson, Bo Lindström och Mikael Andersson, samt Jan Ingvarsson från Värnamo är kvar i tävlingen, resterande bowlare är hemmahörande i någon av jönköpingsklubbarna.
…………………………………………………………………………………………….

Cupspelet är färdigspelat
(2007-12-29)

Cupspelet avslutades under lördagseftermiddagen och en rad duktiga spelare är vidare till morgondagens finalspel. Junespelarna Lennart Hörlin, Martin Helgegren, Thomas Rodhén och Fredrik Nyberg tog sig bland annat vidare liksom JKK:s Christer Hjort. Tanja Andersson, BK Flinta, besegrade Ola Gustavsson efter en jämn match och ställs imorgon mot Bo-Göran Andersson från JBK. Hallägare Per-Anders Hörlin har visat mycket bra bowlingspel och besegrade Anders Rogvall, BK Flinta, med 12-0.

Morgondagens spännande finalspel drar igång klockan 10:00 och pågår under hela dagen. Finalen väntas avgöras ca klockan 16:00. Hela programmet för morgondagen kan du se här
…………………………………………………………………………………………….

Lottning av cupspelet
(2007-12-29)

Nytt för i år är att lottningen av cupspelet ägde rum i Bowling Arena direkt efter avslutad Despersdo. Det visade sig bli många intressanta matcher, bland annat får Patrik Fredriksson möta Johan Lantz, JBS, som tog sig vidare som bästa tvåa i sin kvalgrupp. Juniorerna Ola Gustavsson, BK June, och Tanja Andersson, BK Flinta möts i en match som kan bli mycket spännande.
……………………………………………………………………………………………..

Desperadon är avgjord
(2007-12-29)

Desperadon avgjordes direkt efter sista kvalomgången där följande fyra spelare direktkvalificerades till cupspelet:

1. Martina Kåremalm, GoiF Fram
2. Sara Strandberg, Jönköpings BK
3. Anders Rogvall, BK Flinta
4. Erik Tellbom, BK June

……………………………………………………………………………………………..

Kvalspelet avslutat
(2007-12-30)

Lördagens kvalspel avslutades under förmiddagen och en rad intressanta spelare är vidare till cupspelet som inleds på eftermiddagen på lördagen. Bland annat är BK Junes Martin Helgegren, Johnny Aulander och Emil Bergqvist vidare till cupspelet som lottas direkt i Bowling Arena klockan 13:30.
……………………………………………………………………………………………..

Andra kvalomgången avgjord
(2007-12-29)

JP-Fightens andra kvalomgång avgjordes på fredagskvällen och många spelare visade prov på bra bowlingspel. Fjolårets vinaare Patrik Fredriksson vann med avgörande siffror liksom hallägare Per-Anders Hörlin som vann med klara 12-0 i båda sina matcher. BK Junes Thomas Rodhen tog sig vidare liksom klubbkamraten Nicklas Svensk.

Idag återstår den sista kvalomgången som avgörs under förmiddagen. Därefter avgörs Desperadon kl. 12:45 där fyra spelare tar sig till  cupspelet. Nytt för i år är att cupspelet lottas direkt i hallen efter att Desperadon avgörs, tid ca 13:30. Två 32-dels finaler avgörs därefter med start 14:30 och 15:45.
……………………………………………………………………………………………..

Bra spelare vidare efter första kvalspelet
(2007-12-28)

Många bra spelare är vidare till lördagens cupspel efter tävlingens första kvalomgång. Fredrik Nyberg, BK June, gick enkelt vidare liksom JKK:s Christer Hjort.

Flera duktiga bowlare står på startlistan inför kvällens starter. Bland annat ser vi fjolårets vinnare Peter Fredriksson, Nicklas Svensk och Tony Warolin göra upp om platserna till cupspelet.
……………………………………………………………………………………………..

JP-Fighten drar igång
(2007-12-27)

Idag inleds den lokala stortävlingen JP-Fighten i Bowling Arena. 48 spelare står på startlistan och matcherna spelas klockan 17:30, 18:45 och 20:00. Resultaten uppdateras löpande under kvällen.
……………………………………………………………………………………………..

Cupspelet lottas direkt i Bowling Arena
(2007-12-21)

För att göra JP-Fighten så rättvis och spännande som möjligt kommer cupspelet att lottas direkt i Bowling Arena efter att Desperadon är avslutad. Kom upp och var med på plats när cupspelet lottas i Bowling Arena på lördagen den 29/12 kl. 13:30!
……………………………………………………………………………………………..

Lottningen till JP-Fighten avslutad
(2007-12-18)

Lottningen till årets JP-Fighten är avslutad. Inte mindre än 144 spelare är startklara för årets stora lokala tävlig som äger rum i mellandagarna i Bowling Arena. Se det aktuella spelprogrammet här.
……………………………………………………………………………………………..

Sista anmälningsdag till JP-Fighten 18/12
(2007-12-17)

Sista anmälningsdag till JP-Fighten är den 18/12. Därefter sker öppen lottning i Bowling Arena den 18:e klockan 18:00. Anmälan görs enklast via vår hemsida.
……………………………………………………………………………………………..


Öppettider under jul- och nyår
(2007-12-15)

Bowla under jul- och nyår! Bowling Arena eller Bowling City har öppet alla dagar under jul- och nyår bortsett från julafton. Se Bowling Arenas öppettider här
……………………………………………………………………………………………..

56 spelare klara för tävlingen
(2007-12-14)

Antalet anmälda till JP-Fighten närmar sig 60. Sista anmälningsdatum är den 18 december, därefter sker öppen lottning i Bowling Arena den 18/12 klockan 18:00.
……………………………………………………………………………………………..

25 spelare klara för tävlingen
(2007-12-05)

Närmare 25 spelare är nu anmälda till årets JP-Fighten som äger rum i Bowling Arena den 27-30 december. Vanligtvis ramlar anmälningarna in under december månad och förhoppningarna om att tävlingen ska bli lika välbesökt som vanligt är höga!
……………………………………………………………………………………………..

Snart dags för årets JP-Fighten
(2007-11-12)

Den 27-30 december arrangerar Bowling Arena som vanligt den lokala stortävlingen JP-Fighten. Nytt för i år är att man kan anmäla sig direkt via vår hemsida. Allt som rör tävlingen samt länk till anmälningsformuläret hittar du här
……………………………………………………………………………………………..

Höstlovstävling för skolelever!
(2007-10-29)

Under höstlovet har alla skolelever som kommer till Bowling Arena och bowlar chansen att vara med i vår tävling!  Då du besöker hallen får du en fråga att besvara via vår hemsida. Så snart du har fyllt i dina uppgifter och rätt svar på frågan är du automatiskt med i utlottningen av fina priser där förstapriset är ett nytt bowlingklot som borras efter dina fingrar! Läs mer om höstlovstävlingen
……………………………………………………………………………………………..

Höstlovsbowling i Bowling Arena
(2007-10-15)

Bowla till rabatterat pris under höstlovet vecka 44 i Bowling Arena! Vi serverar dessutom höstlovsfika i caféet undr hela veckan! Välkomna att boka en bana redan nu! Läs mer om höstlovsbowling
……………………………………………………………………………………………..

Vi gratulerar Torgny Asp från Mjölby!
(2007-10-15)

Bowling Arena vill passa på att uppmärksamma och gratulera Torgny Asp som i helgen spelar sin 1000:e A-lags match i oavbruten följd. Asp spelade sin första match i BK Mjölby Bowling i september 1965 och har sedan dess spelat samtliga matcher.
– Jag har klarat mig från att vara sjuk när det har varit dags för match och jag har löst det med familjen så det har funkat bra, säger Torgny Asp som dessutom själv är hallägare till Mjölbys bowlinghall.
Stort grattis till Torgny Asp som i helgen slår alla rekord i antalet spelade A-lagsmatcher i oavbruten följd!
……………………………………………………………………………………………..

Poängjakten i gång
(2007-10-15)

Under 2007-2008 spelas Poängjakten i Smålands alla bowlinghallar. Tävlingen är öppen för alla och kan spelas när som helst. Hallfinalen äger rum i Bowling Arena under våren 2008. Läs mer om poängjakten här.
……………………………………………………………………………………………..

Öppet Hus i Bowling Arena
(2007-10-15)

Lördag den 20 oktober är det Öppet Hus i Bowling Arena och Racketcentrum kl. 10:00-16:00. Prova på samtliga aktiviteter gratis, vi bjuder dessutom alla besökare på fika!
Läs mer om Öppet Hus
……………………………………………………………………………………………..

Thomas Pedersen vann Vätterslaget
(2007-10-08)

När det var dags för Vätterslaget i Rosenlunds Bowlinghall i helgen lyckades Thomas Pedersen, JKK, kamma hem vinsten. Med 1932 poäng efter åtta spelade serier hade Pedersen ett snitt på imponerande 240 poäng.
……………………………………………………………………………………………..

Dennis Johansson vann årets Super Six
(2007-09-30)


Söndagen den 30/9 spelades finalen i årets Super Six i Bowling Arena. Efter att ha besgrat den meriterade landslagsspelare Martin Larsen med siffrorna 226-174 stod det klart att Dennis Johansson från Falkenberg kammat hem segern i årets Super Six. Tävlingen, med rekordmånga deltagare, var mycket lyckad och den absoluta toppeliten på såväl herr- som på damsidan var på plats i Jönköping under tävlingsveckan. Mer information om tävligen, samt alla resultat kan du se på Super Six hemsida.
……………………………………………………………………………………………..

23/9 startar årets Super Six i Jönköping
(2007-09-22)

Söndag 23/9 spelas den första starten i årets Super Six-tävling i Bowling Arena. Med 285 spelare på startlistan har tävlingen slagit alla rekord, aldrig tidigare har så många spelare varit startklara för en svensk Super Six-tävling.

På söndagen spelas en extrainsatt Early Bird-start som i nuläget ser ut att bli fullbokad. Även på måndagen spelas en fullbokad Early Bird-start och därefter går nästa start på torsdagen.

Stora delar av den svenska toppeliten på såväl herr-som damsidan kommer att vara på plats under tävlingsveckan och slår om de 32 finalplatserna på söndagen den 30/9.

Läs alla detaljer kring tävlingen här

……………………………………………………………………………………………..

Julbord i Bowling Arena
(2007-09-19)

Vi går mot mörkare tider och det är dags att boka en av årets absoluta höjdpunkter med avseende på smakupplevelser, julbordet. Från den 23 november har Bowling Arena möjligheten att erbjuda ett annorlunda och mycket uppskattat julbord i kombination med traditionell bowling eller nattbowling. Läs mer om Bowling Arenas uppskattade julbord.

……………………………………………………………………………………………..


Drömstart för June och JKK
(2007-09-10)

June och JKK fick bästa tänkbara start av höstens seriespel i bowling. June, i division ett Östra, vann dubbelt på bortaplan mot tippade topplaget Vimmerby BK och i Västervik mot Flax F med klara siffror. Division två-laget JKK besegrade både Cyrus/HS och Polarna i Cityhallen.
June visade redan i första omgången av seriespelet att målet för säsongen är högt ställt. Jönköpingslaget gav aldrig tippade toppkonkurrenten Vimmerby BK någon chans vid lagens möte i Vimmerby. June vann med hela 13-7 i en match som var avgjord redan efter tre serier, då ledningen var ointagliga 11-4 för June. Thomas Rohdén och Magnus Ekelund ledde sitt lag elegant med slagningarna 843 respektive 852. Tillsammans tog de dessutom tre banpoäng.
I matchen mot Flax F i Västervik var skillnaden mellan lagen nästan pinsamt stor. June tog hem matchen med förkrossande 18-2 efter en slagning på hela 6.586 kägelpoäng. Nyförvärvet Mikael Jäine från Pergamon visade direkt att han blir en tillgång för sin nya klubb då han noterade 909 kägelpoäng. Ytterligare fyra spelare gick över den magiska 800-gränsen i denna match.
Jönköpings KK åkte förra säsongen ur division ett efter ett misslyckat kval. I premiären av division två Östra visade laget att den nedflyttningen var en ren olckshändelse. Kägelklubben vann enkelt i Cityhallen mot nykomlingen Polarna med 14-6 och mot tippade topplaget Cyrus/HS med 12-8. Matchen mot Cyrus/HS var dock stentuff. Efter tre serier ledde JKK med bara 8-7. Men i sista rundan visade det förra division ett-laget klass, vann omgången med 4-1 och matchen sammanlagt med 12-8. Thomas Pedersen, Patrik Fredriksson och Christer Hjorth dominerade, alla tre gick över 800 kägelpoäng i båda matcherna.
Nykomlingen i tvåan, Arena BC, kommer också ifrån premiären med godkänt. Laget förlorade visserligen i Vetlanda mot VBC med klara 7-12, men vann därefter i Rosenlund mot JBS/Boys F med 11-9. Jonas Berglund var den stora segerorganisatören i Rosenlund då han noterade 876 kägelpoäng.

……………………………………………………………………………………………..

Höstens kurser startar 7 november
(2007-09-05)

Onsdagen den 7 november drar höstens kurser i bowling igång. Nybörjarkursen och Fortsättningskursen pågår parallellt under sex veckors tid. Här kan du läsa mer om kurserna samt även anmäla dig direkt.

……………………………………………………………………………………………..


Smygpremiär för Lunchbufféen
(2007-09-05)

Torsdag den 6/9 är det smygpremiär för Restaurang Bowling Arenas Lunchbuffé. Från och med vecka 37 serveras lunchbufféen alla vardagar kl. 11:30-14:00. Läs mer om vår hälsosamma och goda buffé här.

……………………………………………………………………………………………..


Höstens seriematcher drar igång
(2007-08-28)

Med start den 8 september kör höstens seriematcher igång i Bowling Arena. Den nya spelprogrammet finns publicerat här. På lördagen möter både June och Arena BC F Rubinen. På söndagen möter Arena BC Accic B. Även JKK möter Accics B-lag.

……………………………………………………………………………………………..

Baltzar F överlägset i finalen
(2007-08-26)

Baltzar F gav aldrig Värnamo en chans i finalen av ABC Tournament. Regjält taggade efter sina segrar mot June i gruppspelet och KK Clan i semin åkte Värnamo med av bara farten. Matchen var slut redan efter tre serier då Baltzar gått till ointagliga 13-2.
Baltzarspelarna var mycket glada efter sin seger.
– Jag är 66 år, men det är såna här stunder man lever för, säger en mycket nöjd Lars Oscarsson, spelare i Baltzar.
Det var definitivt en välfötjänt seger. Baltzar F spelade i slutspelet den bästa bowling som presterats under hela turneringen, trots det svårbemästrade underlaget.
– När det verkligen gällde spelade vi på topp, konstaterar coachen Roger Sjöholm.
Baltzars a-lagskillar fick vackert sitta på läktaren och se på när klubbkompisarna tog hem finalen.
– Det var knappast vad vi räknade med när vi åkte till Jönköping, vi trodde det skulle vara tvärtom, berättarRoger.
– Vi har en bred och bra trupp. Säkert kommer flera av killarna i det här f-laget att få spela med a-laget under säsongen.
Värnamo var trots den stora förlusten inte allt för nedstämda.
– Det har gått över förväntan för oss. Det var inte många som trodde på oss. Men vi brukar alltid spela bra i Bowling Arena. Vi kämpade och slet i alla matcher, så man kan inte vara annat än nöjd, säger Sören Carlsson i Teamet.

Tredjeprismatchen gick till IKW/KBK som besegrade KK Clan med 11-9. Även om tillställningen kändes lite avslagen jämfört med finalen presterades det bra bowling. IKW var något starkare men kunde inte avgöra matchen förrän i slutet av sista serien.
Tävlingen avslutades med stor prisutdelning, där flera av de deltagande lagen passade på att redan nu anmäla sig till nästa års ABC Tournament…

……………………………………………………………………………………………..

Skrällag i final
(2007-08-26)

Om någon i förväg påstått att Baltzar F och Värnamo skulle bli de två finallagen i ABC Tournament hade nog de flesta skakat på huvudet. Men så blev fallet. I båda semifinalerna blev det riktiga skrällsegrar.
Baltzar F mer eller midre krossade segertippade KK Clan i sin semifinal. Motalalaget vann med hela 17-3. Faktum var att matchen var avgjord redan efter tre serier. Men Baltzar F vann välförtjänt. Laget presterade i sin match den bästa bowling som spelats under hela turneringen och slog 6.333 kägelpoäng på de mycket svårspelade banorna. Clan hade inte mycket att sätta emot.
– Vi hade inte en chans, mest beroende på att vi äldre spelare inte tog vårt ansvar, menar Mats Andersson i Clan.
Värnamo skrällde redan i gruppspelet då Baltzar A slogs tillbaka. Den trenden höll i sig även i semifinalen. Förra allsvenskarna IKW/KBK var skyhöga favoriter men orkade inte stå emot. Värnamolaget satte den ena strikeföljden efter den andra och köpingspelarna hängde med huvudet. IKW/KBK kom tillbaka i tredje serien och gick till ledning med 8-7. Men längre än så gick det inte. Värnamo kunde vända och till slut vinna med 11-9.
– Vi orkade inte och gjorde en riktig plattmatch, konstaterade Köpings coach efter matchen.
Finalen spelas nu mellan Baltzar F och Värnamo. Tredjeprismatch blir det mellan KK Clan och IKW/KBK.

……………………………………………………………………………………………..

Dragning klotlotteri
(2007-08-26)

Klotlotterierna under ABC Tournament utföll med följande vinster:
Gul lott, nr 8 (Olle Gannerud)
Blåvit lott, nr 95 (Tommy Andersson)
Vit lott, nr 63 (Jan Kling)

……………………………………………………………………………………………..

Värnamo höll undan
(2007-08-26)

Team Värnamo hade inga som helst bekymmer att besegra Bogesund från Ulricehamn i den sista gruppspelsmatchen i Grupp C. Värnamo vann enkelt med 13-7 efter att ha gått till ledning med hela 9-1 efter de två första rundorna.
Det hjälpte inte att storfavoriten Baltzar A vann sin match mot JKK med 13-7. Det hade krävts seger för Bogesund mot Värnamo för att motalalaget skulle nå slutspelet.
JKK-spelarna var trots förlusten nöjda med sin insats.
– Vi är besvikna över resultaten, men får vara nöjda över att vi i alla fall fick fullt lag, säger Johan Almqvist i JKK.

Semifinalerna spelas enligt följande:
Baltzar F – KK Clan
Team Värnamo – IKW/KBK

……………………………………………………………………………………………..
Köping snuvade JBS/Boys på slutspelet
(2007-08-26)

JBS/Boys hade bästa tänkbara utgångsläge inför sista matchen i Grupp D. Laget skulle klarat sig vidare till slutspelet även om det blev förlust med som mest tre banpoäng. Men IKW/KBK från Köping ville annat. Västmanlänningarna gjorde en mycket bra match mot jönköpingslaget som stundtals såg ut att vara tagna av stundens allvar. IKW/KBK vann till slut med 13-7 och lyckades vinna gruppen på bättre diff än JBS/Boys.
– Jag kanske bytte ut lite för många spelare från gårdagens matcher, det straffade sig, konstaterar Krysset i JBS/Boys.
Frams damer lyckades till slut att vinna en match i turneringen. Damerna besegrade förra årets vinnare Gislaved med 12-8 och överlämnade därmed sistaplatsen i gruppen till västbolaget.

……………………………………………………………………………………………..

Dramatik på hög nivå
(2007-08-26)

Det blev dramatik på hög nivå när Grupp A i ABC Tournament avgjordes. Den helt avgörande matchen mellan June och Baltzar F såg ut att gå jönköpingslagets väg ända fram till slutet av sista serien. Motalabowlarna kämpade sig ikapp och i matchens allra sista ruta lyckades de gå förbi och vinna med 10-9. Baltzar F därmed till semifinal mot KK Clan senare i eftermiddag.
Cityderbyt mellan Cyrus/HS och Polarna slutade rättvist 10-10.

……………………………………………………………………………………………..

Clan till semifinal
(2007-08-26)

De avslutande matcherna i grupp B blev mycket intensiva, då tre av fyra lag hade chansen att nå slutspelet. Rutinerade Clan lyckades dock hålla undan genom att besegra Christinehamn med 11-8. Matchutgången var oviss in i det sista. Värmlänningarna gjorde sin bästa match i turneringen och var länge i ledning innan nässjölagets allsvenska kvaliteter tog över.
Clan möter i semifinalen segraren mellan June och Baltzar F. Semifinalen spelas klockan 16.00

……………………………………………………………………………………………..

Rafflande avslutning i grupp D
(2007-08-25)

Söndagens avslutning i grupp D blir spännande. Efter lördagens kvällsmatcher har tre lag chansen att gå vidare. Bäst läge har JBS/Boys som slog Fram med 13-7 och ligger på 4 poäng. Gislaved och IKW/KBK har dock en bra möjlighet att vinna gruppen om de vinner sina matcher på söndagen. Båda lagen står på två poäng efter att GBK slagit västmanlänningarna med 10-8.
På söndag möts JBS/Boys och IKW/KBK samt GBK mot Fram.
Vinner Köping sin match kan det öppna vägen för GBK, men då vill det till att västbolaget vinner med tillräckligt stora siffror mot Fram. Mer intressant kan det knappast bli…

……………………………………………………………………………………………..

Värnamo skrällde mot Baltzar
(2007-08-25)

Team Värnamo svarade för turenringens största skräll när storfavoriten Baltzar besegrades med 10-9.
Det var en mycket spännande match som inte avgjordes förrän i de sista rutorna av sista serien. Division 2-laget Värnamo visade redan från början att de inte hade någon respekt för allsvenskarna och höll hela tiden jämna steg med sina motståndare. Värnamo tar därmed ledningen i grupp C och avslutningsmatcherna i denna grupp, på söndag, lär bli mycket spännande. Baltzar har säkert inte gett upp planerna på att nå slutspelet.
Jönköpings KK fick ordning på spelet, efter sin svaga inledning av turneringen. JKK lyckades besegra Bogesund med klara 13-7.

……………………………………………………………………………………………..

Bra start för JBS/Boys
(2007-08-25)

JBS/Boys gjorde entré i ABC Tournament i stor stil. Sammanslagningen mellan JBS och Boys gjorde processen kort med förra årets vinnare Gislaved och vann komfortabelt med 13-7. Rosenlundsklubben blir säkert att räkna med när det börjar dra ihop sig till striden om slutspelsplatserna.
Men Grupp D är troligen turneringens tuffaste grupp. Eksjös ersättare, IK/KBK från Köping, imponerade också i sin start när Fram slogs tillbaka med 13-7.

……………………………………………………………………………………………..


Bogesund pressade Baltzar
(2007-08-25)

Bogesund från Ulricehamn gjorde en mycket bra insats mot allsvenska Baltzar. Ulricehamnslaget föll med bara 8-12, mot Motala laget som förra säsongen var ytterst nära en plats i Elitserien.
Team Värnamo startade också bra i Grupp C, då laget vann tämligen enkelt mot hemmaklubben Jönköpings KK med 14-6.

……………………………………………………………………………………………..


Rafflande matcher
(2007-08-25)

Matchen mellan Arena BC och KK Clan blev mycket spännande. Den avgjordes inte förrän i matchens allra sista rutor, då Clan lyckdes pricka in några strikar fler än jönköpingslaget. Clan gick därmed upp i toppen av grupp B.
Mycket jämn blev också matchen mellan Christinehamn och Sprängarna. Där var det tibto-laget som drog det längsta strået och kunde vinna med 11-9 efter en mycket fin avslutning.
Seger blev det ocskå för une i grupp A som enkelt slog tillbaka Cyrus/HS. Juneiterna kan därmed se fram mot en ren gruppfinal på söndag morgon mot Baltzar F. Motalalaget vann enkelt sin match mot Polarna med 16-4.

……………………………………………………………………………………………..

Storsegrar för June och ABC
(2007-08-25)

Hemmaklubbarna June och Arena BC fick bästa tänkbara start i ABC Tournament. Divisio 1-laget June slog enkelt tillbaka POlarna med förkrossande 19-1 och Arena BC slog överraskande Christinehamns BK med hela 16-4. Värmlänningarna är ett av favoritlagen till att ta hem turneringen.
Cyrus/HS såg länge ut att vara på väg mot en storförlust mot Baltzar F, men lyckades i sista serien vände underläge till oavgjort 10-10.
Andra spelomgången för Grupp A och B har startat. Resultat och tabeller är sammanräknade.

……………………………………………………………………………………………..

ABC Tournament avgörs i helgen
(2007-08-23)

Lagtävlingen ABC Tournament spelas nu för tredje året i rad i Bowling Arena. Tävlingen har på denna korta tid blvit en av Sveriges största turneringar. I årets tävling deltar hela 16 klubblag, från allsvenska topplag till division tre. För första gången finns också ett renodlat damlag med i turneringen, Fram från Jönköping.
Programmet är minst sagt fullmatat. Hela 28 matcher kommer att spelas under helgen, fler går inte att få in på bara två dagar. De första matcherna börjar redan klockan 8.00 på lördagen och de sista avslutas inte förrän strax innan midnatt. Under söndagens avslutas gruppspelet och vinnarna i de fyra grupperna gör därefter upp om segerpengarna. Finalen beräknas vara färdigspelad cirka 19.30.
Team Baltzar från Motala är storfavorit till slutsegern. Laget var förra säsongen ytterst nära att gå upp i elitserien, men föll i sista matchen. Östgötarna utmanas främst av nya allsvenskarna KK Clan från Nässjö och hemmaklubben June, som spelar i division ett. IKW/KBK från Köping är också ett lag som ska nämnas med respekt. Det åkte i våras ur allsvenskan med minsta möjliga marginal.
Men inget är givet i ABC Tournament eftersom tävlingen spelas med handicap. Förra årets vinnare, division två-laget Gislaveds BK, är på plats för att försvara sin titel.

Bowling Arenas hemsida kommer under helgen att uppdateras kontinuerligt med matchresultat och nyheter. Du kan även följa matcherna On-Line via denna sida.