Ändrade öppettider i sommar
(2007-06-11)

Under perioden 11/6-13/8 har Bowling Arena öppet alla dagar
12:00-20:00. Med reservation för ändringar vid fint väder då vi
kan komma att öppna senare. Aktuella öppettider meddelas alltid på telefonsvararen.
Under sommarperioden är ordinarie pris per bana och timme 140 kr. Mer information om öppettider och priser i sommar finns här.
——————————————————————————–

 

Succé för Sommarkorten
(2007-06-03)

Bowling Arena erbjuder ett familjekort för sommaren 2007 som innebär att ni bowlar så mycket ni vill för endast 140 kr i månaden. Kortet är giltigt för hela familjen och gäller 1 juni-31 augusti. Sommarkorten har visat sig bli en stor succé, ett stort antal kort har redan blivit sålda! Läs mer om Sommarkorten här, det går bra att köpa kortet under hela sommaren!
——————————————————————————–

 

Lunchserveringen har sommarstängt
(2007-05-30)

Bowling Arenas lunchservering stänger för sommaren den 1/6.
Restaurangen har öppet under kvällstid ytterligare ett par veckor. Vi önskar en glad sommar och hälsar er välkomna åter den 13 augusti.
——————————————————————————–
Arena-spelare vann Svenska Cupen
(2007-05-11)

Michael Söderberg, Arena BC, vann för andra året i rad Bowling Arenas hallfinal av Svenska Cupen. Finalen mot klubbkompisen Olle Gannerud belv en stenhård duell som inte avgjordes förrän på 200-poängsnivån. Micke klarade då gränsen medan Olle fick nöja sig med 210 poäng. Micke Söderberg får därmed åka till Stockholm och delta i Sverigefinalen, som spelas i slutet av maj.
För storfavoriten Thomas Pedersen blev tävlingen en rejäl missräkning. Han var förste man att åka ur, på 170-poängsnivån.
——————————————————————————–

Stort intresse för ABC Tournament
(2007-05-11)

Trots att det är över en månad till sista anmälningsdag till Arena BC:s träningsturnering i augusti är alla platser redan bokade. Intresset är så stort att klubben nu beslutat sig för att utöka antalet lag från 12 till 16.
– Med utökningen har vi tre lediga platser kvar. Det är jättekul att så många lag vill vara med och jag tror inte det blir några problem att fylla de platserna. Vi har fått ihop ett nytt spelprogram som vi tror ska passa alla. Men det kommer att bli tajt. Det ska spelas 28 bowlingmatcher på två dagar i hallen, säger en talesman för föreningen.

 

——————————————————————————–
Dramatiskt elitkval i Bowling Arena
(2007-05-07)

Den sista och helt avgörande matchen om en plats i Elitserien mellan göteborgslaget Joker och Wik från Lidköping blev dramatisk. Joker kunde inte säkra sin elitserieplats förrän efter en tredje och avgörande match över bara en serie. Där vann det rutinerade göteborgslaget med 4-1.
Kvalet spelades i Bowling Arena och efter den första matchen såg Joker ut att få en enkel resa. Laget vann med hela 13-6.
Men i andra matchen kom västgötarna tillbaka starkt och kunde vinna med nästan samma siffror, 13-7. Därmed gick kvalet till en sista och avgörande match över bara en serie.

 

——————————————————————————–

 

Junespelare vann Poängjakten
(2007-05-02)

Daniel Gustafsson, June, tog hem Bowling Arenas hallfinal av Poängjakten. I finalen besegrade han Robin Andersson, Arena BC, men 233-190.
Daniel får nu representera Bowling Arena i Smålandsfinalen av tävlingen, som spelas i slutet av maj i Vetlanda.
Hallfinalen blev minst sagt spännande. Det var med minsta möjliga marginal Daniel tog sig till finalen. Han vann visserligen grundomgången i stor stil på 1308 poäng över de sex serierna. Men sen blev hans väg till finalen trasslig. I första slutspelsomgången gick han vidare med en poängs marginal och i andra rundan I andra rundan vblev det ännu tuffare, då placerade han sig före Arenas Micke Söderberg med bara några strikars marginal, båda stannade på 209 poäng.
——————————————————————————–
Joker och Wik gör upp om plats i Elitserien
(2007-04-30)

I helgen avgörs det vilka lag som tar plats i bowlingens elitserie. En av kvalmatcherna spelas i Bowling Arena. Uppstickarlaget Wik från Lidköping möter då gamla mästarklubben Joker från Göteborg om en plats i den högsta serien. reglerna är enkla, kvalet avgörs i tre matcher, vinnande lag flyttas upp.
Wik är den stora överraskningen, laget blev bara trea i sin allsvenska serie, men har i kvalspelet spelat stor bowling. I förra omgången fick stockholmslaget Amiki se sig besegrat.
Joker hör till institutionerna i svensk bowling och har en lång rad
SM-titlar bakom sig. Den här säsongen har det dock gått lite knackigt och göteborgarna tvingas nu spela negativt kval för att försöka hålla sig kvar. Matchen spelas på söndag 6 maj med start klockan 11.00

 

——————————————————————————–

Hallfinal i Svenska Cupen
(2007-04-27)

Åtta spelare är klara för Bowling Arenas hallfinal av Svenska Cupen. Tävlingen spelas torsdag 10 maj 2007 med start klockan 18.00.
Följande spelare är klara:
Victor Nyberg-Hörlin, June
Gustaf Kapanen, June
Olle Gannerud, Arena BC
Dan Gunnarsson, Arena BC
Tommy Andersson, Arena BC
Robin Andersson, Arena BC
Michael Söderberg, Arena BC
Thomas Pedersen, JKK

Startavgift 120:-/deltagare. Avprickning ska i förväg göras på den lista som sitter uppsatt i hallen.
Vinnaren i hallfinal får åka till Sverigefinalen, som spelas i slutet av maj i Stockholm.
——————————————————————————–

June missade allsvenskan
(2007-04-23)

June får spela division I ännu en säsong. Laget räckte inte till i den avgörande kvalmatchen mot Domino F från Västervik.
Ostkustlaget vann den första matchen med 11-8. Att June sen kunde nå oavgjort i andra matchen hade ingen betydelse, den sammanlagda segern gick till Domino F.
Situationen är mycket märklig. June vann den här säsongen division I Östra i stor stil, flera matcher med mycket bred marginal. Trots det blir det bara division I-spel för juneiiterna. GIvetvis var besvikelen mycket stor i klubben efter det avslutade kvalet. Det här är tredje säsongen i rad June missar allsvenskt spel på grund av kvalspelet.
Jönköpings KK har inte heller någon större anledning att dra på smilbanden. Laget var i de sista serieomgångarna ytterst nära att nå kvalet till allsvenskan. Men efter helgens kvalspel är det klart att laget i stället får spela i tvåan nästa säsong. JKK förlorade den avgörande kvalmatchen mot Ymer från Borås.
I tvåan får dock JKK sällskap av en annan klubb från Bowling Arena. Arena BC vann sin kvalmatch mot Jönköpings BK och är för första gången uppe i tvåan. Nu kan det alltså bli derbymatcher mot JKK nästa säsong.
——————————————————————————–

Kvalmatcher i helgen
(2007-04-16)

En hel del kvaldramatik kommer att avhandlas i Bowling Arena den kommande helgen. På lördag möts Boys och Commerce F i en avgörande match om vilket av lagen som får spela i division I nästa säsong. Kvalserien spelas i bäst av två matcher. Matchen startar 10.00
Bowling Arenas klubbar spelar också avgörande matcher, men inte på hemmaplan. June åker till Nässjö för att försöka besegra Domino F om en plats i Sydallsvenskan nästa säsong. Jönköpings KK spelar i Borås mot Ymer och där står en plats i division I på spel. Slutligen ska Arena BC till Tranås för att försöka ta en plats i tvåan. För motståndet svarar Jönköpings BK.
——————————————————————————–

 

June till slutkval
(2007-04-16)

June är klart för andra omgången av kvalet till allsvenskan. Arena-laget besegrade Vimmerby BK efter en tuff drabbning i Eksjö. Kvalspelet avgörs i två matcher. Den första matchen mellan lagen slutade 10-10, efter en miserabel inledning av June och underläge med 3-7 efter två serier. I de avslutande serierna ryckte dock June upp sig och kunde rädda oavgjort.
Den andra matchen tog June hand om redan från början. Matchen var över redan efter tre serier då jönköpingslaget gått till ledning med ointagliga 12-3.
Men June är inte klart för allsvenskan. Ännu ett hinder står i vägen för ”Di Blåe”. I sista kvalomgången, som spelas lördag 21 april, väntar Domino F från Västervik. Det är den svåraste tänkbara motståndare June kunde fått. Domino F är ett av få lag som lyckats besegra June den här säsongen. När de båda lagen möttes i Bowling Arena för en tid sedan vann June knappt med 11-8.

 

——————————————————————————–

 
Hallfinal i Poängjakten
(2007-04-13)

Nu är det klart vilka 12 spelare som får delta i Bowling Arenas hallfinal av Poängjakten.
Arena BC dominerar med hela sju spelare, June har fått med fyra man samt en spelare från JKK.
Hallfinalen spelas tisdag 1/5 kl 17.30 i Bowling Arena. Följande spelare är kvalificerade:

Michael Söderberg, Arena BC
Sven-Erik Nor, Arena BC
Olle Gannerud, Arena BC
Daniel Gustafsson, June
Kent Karlsson, Arena BC
Gunnar Bäckström, Arena BC
Robin Andersson, Arena BC
Tommy Andersson, Arena BC
Thomas Pedersen, Jönköpings KK
Gustaf Kapanen, June
Victor Nyberg-Hörlin, June
Lars-Åke Gustafsson, June

Reserver (i nämnd ordning)
Arne Magnusson, Arena BC
Nicklas Svensk, June
Hasse Gustafsson, Arena BC
Dan Gunnarsson, Arena BC

Startavgiften är 120:-/deltagare. Samtliga kvalificerade spelare måste anmäla sig på den lista som finns i hallen.

Segraren i hallfinalen går vidare till Smålandsfinalen, där vinnaren tar hem hela 10.000 kronor. Finalen spelas i Vetlanda den 12 maj.

 

——————————————————————————–

 
JKK missade igen
(2007-04-01 18:00)

Jönköpings KK har inte den där extra lilla turen på sin sida. Trots att laget förlorade i förra omgången hemma mot Mörlanda och därmed mer eller mindre spelade bort chansen till allsvenskt kval, fick JKK en extra chans i sista omgången.
Den möjligheten tog inte Kägelklubben. Visserligen blev det seger hemma mot Partille BS, men bara med 11-9. Det hade behövts sju banpoängs marginal för att nå kvalet.
Det var nära att JKK lyckades. Inför sista rundan var laget i ledning med 10-5 och det hade räckt med 4-ö1 i sista serien. Men för andra matchen i rad klappade JKK igenom i avslutningsserien, och föll i stället med 1-4. Därmed får Kägelklubben i stället spela negativt kval för att försvara sin existens i division I.
June är sedan länge klart för kvalet till allsvenskan. I sista spelomgången besegrades serietvåan Domino F med 11-8. En match som June inte avgjorde förrän i sista serien. Mycket tack vare Fredrik Nyberg som dunkade in hela 919 poäng.
Arena BC vann programenligt hemmamatchen mot Vinno med stora siffror. ABC har sedan länge seriesegern i trean klar och testade flera nya spelare. Även June F slog Vinno, men med 14-6.

 
——————————————————————————–

Söderberg vann Poängjakten
(2007-04-01 18:00)

Michael Söderberg, Arena BC, tog hem Poängjakten i Bowling Arena. Han gjorde det i suverän stil. Michael behövde inte ens göra nån start i sista kvalomgången.
Poängjaktens kvalspel är avslutat för den här säsongen. Nu återstår bara hallfinalen och Smålandsfinalen. Datum för hallfinalen meddelas senare.
De tolv spelare som får delta i Bowling Arenas hallfinal är: Michael Söderberg, Olle Gannerud, Kent Karlsson, Sven-Erik Nord, Robin Andersson, Tommy Andersson, Thomas Pedersen, Daniel Gustafsson, Gunnar Bäckström, Gustaf Kapanen, Victor Nyberg-Hörlin samt Lars-Åke Gustafsson.
——————————————————————————–

 
Premiär för de nya hemsidorna
(2007-03-27 16:00)

Ida är det premiär för Bowling Arenas och Bowlingcitys nya hemsidor. Vår förhoppning är att det blir enklare för er som besökare att hitta den information ni söker.

 
——————————————————————————–

 

Veterantävlingen avgjord
(2007-03-27 14:33)

Det blev en mycket spännande avslutning av Veteranernas Jubileumstävling. Göran Otterdahl, Joker, säkrade segern i yngsta herrklassen i tävlingens allra sista slag. Hans avgörande strike i sista rutan gav honom 1.201 poäng och seger före Sven-Erik Nord, Arena BC, 1.197 poäng.
Två klass-segrar gick till Jönköping. Maggan Skoglund, Fram, tog hem yngsta damklassen med resultatet 1.128 och Bertil Pettersson, Cyrus/HS, vann herrklass 2 med resultatet 1.165.
Dessutom blev det en rad silver- och bronsmedaljer till hemmaspelarna.
Inga Nilsson kom tvåa i damklass 1, Inger Jörgensen, Fram, blev tvåa i damklass 2. I yngstad damkassen gick silver till Aina Gunnarsson, JBK, och bronset till Berit Einarsson, Fram.
Klubbkompisarna Lasse Svärd och Bengt Skoglund lade beslag på silver- och brons i äldsta herrklassen och Lennart Hörlin blev trea i herrklass 2.
– En mycket lyckad tävling. Det är roligt att vi fått så stort gensvar. Förhoppningen är att vi ska komma tillbaka nästa år också, säger Kuno Blomström i arrangerande BK Veteranerna.

Fullständig resultatlista kommer att presenteras under onsdagen

 
——————————————————————————–

 

 

June vann stort
(2007-03-26 10:48)

June har redan vunnit serien blir även bästa etta i division I Östra. Men det hindrar inte laget från att vinna stort i de sista spelomgångarna. Den här gången var det Vimmerby som fick känna på jönköpingslagets styrka. June vann med hela 17-3 utan att förta sig.
– VBK var sugna på att vinna, men vi gjorde vad vi skulle, konstaterar Martin Helgegren i June.
– Mest intressant nu för vår del är vilken motståndare vi får i kvalet. Det avgörs nästa helg, fortsätter han.
Fredrik Nyberg bäst på 863 poäng, följd av Magnus Ekelund, 844.
Om June spelade bra gjorde JKK det omvända i västra ettan, när det som bäst behövdes. Det krävdes seger hemma mot Mörlanda för att kvalplatsen till allsvenskan skulle säkras. Men trots att JKK var i ledning med hela 9-5 inför sista serien blev det förlust. Mörlanda vann sista omgången med förkrossande 5-0 och matchen med 10-9.
– Usch, jag vill inte kommentera det här, suckar Christer Hjorth i JKK.
Thomas Pedersen och Johan Almqvist bäst på slagningarna 840 respektive 849.
Men JKK:s chanser att nå allsvenska kvalet är definitivt inte borta. Vinner laget i sista omgången mot Partille samtidigt som Mörlanda förlorar mot serieledande Solkatten, är kvalplatsen uppåt klar.
Arena BC, i division III, vann stort i bortamatcherna mot Dövas och Vinno i Rosenlund. 17-3 mot Dövas och 18-2 mot Vinno talar sitt tydliga språk. Olle Assarsson och Robin Andersson bäst i ABC med resultaten 889 och 840.
Det är nu klart att ABC både vinner serien och blir bästa etta i division III. ABC får i kvalet sällskap av June F, som blir trea i serien efter att ha slagit tillbaka Fram i Cityhallen med 13-7. Junes bästa spelare blev Victor Nyberg-Hörlin med slagningen 802.

 
——————————————————————————–

 

Ny etta i veterantävlingen
(2007-02-28 09:12)

Veteranernas Jubileumstävling har fått en ny ledare i yngsta herrklassen. Kurt Alexandersson, Eksjö, tog över förstaplatsen i tävlingen efter fina slagningen 1.178 poäng på de sex serierna. Det är så här långt hela tävlingens bästa resultat. Ny etta är det också i herrklass 2, födda 37-33, där Bengt Ronnby, Gemet i Skövde, slog 1.145 poäng.

I samband med tävlingen spelades ocvkså en klubbmatch mellan Veteranerna och Gemet från Skövde med 18 spelare i varje lag. Den här gången vann västgötarna med 351 poäng.

Tredje starten i tävlingen spelas redan idag onsdag, då 18 bowlare från PBK-71 från Jakobsberg utanför Stockholm kommer till spel.

Uppdaterade resultat och info om tävlingen hittar du under rubriken ”Tävlingar”.
——————————————————————————–
June och ABC seriesegrare
(2007-02-26 08:22)

Det går bra för klubbarna i Bowling Arena. Trots att det är tre spelomgångar kvar av seriespelet har både June i division I Östra och Arena BC i norra trean redan säkrat seriesegrarna.
June vann derbymatchen mot Boys i Rosenlund med 14-6. Ett derby som var spännande i tre serier, i sista rundan var June allt för överlägset.
June har därmed nio poäng ner till tvåan i division I Östra B, Domino F, med bara fyra matcher kvar att spela.
– Men det är inte seriesegern som är viktig. Mest intressant för oss är att bli bästa gruppsegraren i östra ettan, då får vi en något enklare lottning i kvalspelet till allsvenskan, säger Kent Johansson i June.
Magnus Ekelund blev ännu en gång lagets bästa spelare med slagningen 892 kägelpoäng. Bra spel också av Martin Helgegren som noterade 856.

Det är också klart att Arena BC vinner division III Norra C. Efter helgens derbyseger mot June F med 13-6 kan tvåan Polarna inte längre komma ikapp.
Arena BC gav aldrig June F någon chans, laget var i ledning med 9-0 efter två serier och fick därmed revansch på förlusten mot samma motstånd i januari. Olle Assarsson blevc matchens bästa spelare med 798, följd av Jonas Berglind 793.
ABC är i samma läge som June.
– Kul att vinna serien, men viktigast är att bli bästa etta i trean, då står vi över första omgången i kvalet. Så det är full satsning som gäller, säger Joppe Petterssoni ABC.

För Jönköpings KK, i västra ettan, var det både upp och ner. Laget vann i Borås mot Elfsborg med 12-8 efter en av säsongens bästa matcher. Men efter det blev det storförlust i Ljung mot Mörlanda med 6-14.
– Vi hade stora problem med de torra banorna i Ljung, berättar Thomas Pedersen i JKK.
——————————————————————————–
Bra start i Veteranernas tävling
(2007-02-21 08:56)

Veteranernas Jubileumstävling i Bowling Arena fick en bra start. 30 spelare från Jönköping, Nässjö och Falkenberg fanns på plats när tävlingen drog igång i tisdags. Det gjordes också en hel del bra resultat. I äldsta herrklassen, födda 1932 och tidigare, imponerade Curt Tedeby med en slagning på hela 1.163 poäng. Men så är han också en gammal spelare av hög klass. Högsta slagningen stod dock Kjell Andersson, Falkenberg, för med 1.168 poäng, i yngsta herrklassen födda 47-38.
Elly Johansson, Falkenberg, tog ledning i äldsta damklassen med resultatet 980. I yngsta damklassen leder Veteranernas Aina Gunnarsson med resultatet 957.
Tävlingen fortsätter på tisdag 27 februari, då det är hela 40 spelare från Jönköping och Skövde på plats. I samband med tävlingen spelas då också en stadsmatch mellan Jönköping och Skövde.

Resultaten från tävlingen ligger nu utlagda på hemsidan. Se rubrik ”Tävlingar” – ”Veteranernas Jubileumstävling”.
——————————————————————————–
Nu startar Veteranernas Jubileumstävling
(2007-02-19 11:20)

På tisdag spelas den första starten i Veteranernas Jubileumstävling i Bowling Arena. Den nystartade veterantävlingen har fått en mycket bra start, så här långt är hela 224 spelare inbokade.
Den första starten, tisdag 20 februari, är fullbokad och innehåller deltagare från Old Star i Falkenberg, Nässjös pensionärer, PBK-71 i Linköping samt ett flertal spelare från arrangörsklubben.
Veteranernas Jubileumstävling spelas mellan den 20 februari och den 27 mars. Tävlingen är öppen för spelare födda 1947 och tidigare. Det tävlas i sex olika klasser, tre för damer och tre för herrar. Speldagar är främst tisdagar, men andra speldagar kan också förkomma.

Mer info finns under rubriken ”Tävlingar”.
——————————————————————————–
June slog serieledare
(2007-02-19 08:50)

June var överlägset när serieledaren i div I Östra A, Team Kungsbacka, kom till Bowling Arena. June vann med hela 14-6 efter att ha chocköppnat med över 3.400 poäng på de två första serierna och ledning med 8-2.
– Vi är bra på hemmaplan och med den starten hade Kungsbacka svårt att hänga med. Men i de två sista serierna blev det betydligt jämnare, berättar Makis Manthos, som blev Junes bäste spelare med 847 kägelpoäng.
Kungsbacka kunde i de två avslutande serierna snygga till siffrorna något och kunde åka från Bowling Arena med 6-14 i baken. Segern var viktig för June.
– Vi siktar på att bli bästa etta i division I Östra, då får vi en lättare lottning i kvalet till Allsvenskan, förklarar Makis Manthos.
Den platsen ser just nu ut att vara vikt för June. Laget har fem poäng upp till Eksjö BOK, som toppar grupp C, och elva poäng upp till Kungsbacka i grupp A.
– Men det är inte klart ännu. Vi har ett tufft avslutningsprogram, varnar Makis Manthos.
Jönköpings KK, i division I Västra, tog ett stort steg mot allsvenska kvalet då laget besegrade Kungälvs BK med 13-7 i Bowling Arena. Roger Svensson och Thomas Pedersen bäst i hemmalaget med 844 respektive 832.
Nykomlingen JKK ligger nu överraskande på andra plats i sin serie, vilket innebär kval uppåt. I nästa spelomgång avgörs troligen hur det blir. JKK möter då argaste konkurrenterna Elfsborg och Mörlanda på bortaplan.
Arena BC tog ett stort steg mot platsen som bästa etta i division III, då laget i Oskarshamn vann enkelt mot BK Slam och OBK F med 11-8 respektive 18-2. 16-årige Robin Andersson blev bäste spelare med slagningen 882.
ABC toppar nu grupp A med stor marginal och har dessutom ett litet övertag på JBS, som leder division III B.
——————————————————————————–
Erbjudande i shopen
(2007-02-15 08:00)

Passa på, det finns bara tre startpaket kvar i Bowling Arena Proshop till reapriset 1995 kr. I startpaketet ingår bland annat klot, skor och väska.
——————————————————————————–
Sportlovsbowling i Arenan
(2007-02-12 08:25)

Under Sportlovet spelar du bowling till lågpris i Bowling Arena.
Från måndag till fredag (10.00 – 18.00) kostar det bara 120:-/bana för en timmes bowling.
Bokning av bana gör du enkelt på den här hemsidan, eller ring 036 – 16 22 20.
——————————————————————————–
ABC-spelare leder Poängjakten
(2007-02-12 08:15)

Michael Söderberg, Arena BC, behåller ledningen i Poängjakten även efter den femte omgången. Han kom visserligen bara sexa i den femte omgången, men behåller ändå ledningen med sex poängs marginal till tvåan, Olle Gannerud, också han ABC.
Men det blev Sven-Erik Nord, ABC, som tog hem den femte omgången av tävlingen. Hans 712 poäng över tre serier kunde ingen av de övriga nå upp till.
16 spelare från Arena BC, June och JKK har så här långt spelat Poängjakten 2006/2007. De 12 främsta efter de sju kvalomgångarna går vidare till Hallfinalen, som spelas i april.
Den sjätte, och näst sista, omgången har nu startat. Omgång 6 spelas mellan 11 februari och 12 mars.
Samtliga resultat hittar du under rubriken ”Tävlingar”.
——————————————————————————–
Vinn en plats i Husqvarna International
(2007-02-07 09:20)

Nu har du chansen att få spela på Europa Touren. Ställer du upp i Bowling Arenas tävling Husqvarna International-Bataljen kan du vinna en plats i den riktiga tävlingen.
Bataljen spelas den 12 mars 2007 i Bowling Arena. En plats på var åttonde deltagare står på spel.
Alla har chansen, Bataljen spelas med hcp, 50% upp till 210.
Bataljen spelas enligt alla de regler som finns för Europa Touren. De åtta bästa efter sex serier går till Knockout-finaler.
Enda skillnaden är att Bataljen inte spelas på det oljningsprogram som kommer att användas i den riktiga tävlingen.
Bataljen är öppen för alla licensierade bowlingspelare.

Anmälan gör du till Bowling Arena, 036-162220, eller skicka ett mail till: info@bowlingarena.com

Mer info om Bataljen hittar du under rubriken ”Tävlingar”
——————————————————————————–
Stort intresse för Husqvarna International
(2007-02-07 09:13)

Trots att det är två månader kvar till Husqvarna International är intresset stort för tävlingen. Hela 72 spelare har så här långt bokat in sig.
Dessutom blir tävlingen större internationellt, för första gången är bowlingspelare från Kazakstan på plats i Jönköping. Det blir också premiär för bowlingdamer från Island. Bowlingsporten blir större och större.
En lång rad mycket meriterade bowlare är redan klara. Britterna Paul Moor och Stuart Williams var tidigt ute, liksom meriterade israelen Or Aviram. De svenska världsmästarna Robert Andersson och Martin Larsen har platser inbokade, liksom rutinerade Anders Öhman.
Bland damerna finns Helen Johnsson, Helsingborg, europamästarinna förra året. Hon får sällskap av danska toppspelaren Britt Bröndsted.
Spelare från tio nationer är så här långt inbokade; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Spanien, Grekland, Kazakstan, Israel och Storbritannien.
——————————————————————————–
Junetjej till Regionfinal
(2007-02-05 08:17)

12-åriga Sofie Gustavsson i June lyckades riktigt bra vid Smålandsfinalen av Bowliaden, som spelades i Gislaved. Hon kom på andra plats i klassen F13 efter en slagning på 970 kägelpoäng över de sex serierna.
Sofie är därmed klar för Regionfinalen, som spelas i Olofström den 11 mars.
För övriga ungdomar från Bowling Arena gick det inte lika bra. Joel Enquist, P13, Emelie Hjorth, F16, och Jonas Jacobsson, P16, blev alla utslagna.
Cityhallens Emil Johansson, P16, tog sig däremot vidare till finalen efter en slagning på 1.033 och en sammanlagd andra plats i sin klass.
——————————————————————————–
Bowliaden avgjord
(2007-01-29 18:28)

Bowling Arenas hallfinal av ungdomstävlingen Bowliaden är färdigspelad. June, JKK och Arena BC får skicka spelare till distriktsfinalen, som spelas i Gislaved kommande helg.

Resultatlista
Pojkar 16
1. Jonas Jacobsson, Arena BC, 528
2. Viktor Lindberg, King Pins, 517

Flickor 16
1. Emelie Hjorth, JKK, 618
2. Caroline Florens, King Pins, 486
3. Elin Johansson, King Pins, 416

Pojkar 13
1. Joel Enquist, June, 631
2. Ola Gustavsson, June, 562
3. Kevin Almqvist, JKK, 544
4. Adam Cronholm, King Pins, 437
5. Erik Leppänen, King Pins, 427
6. Joakim Karlsson, King Pins, 394

Flickor 13
1. Sofie Gustavsson, June, 603
2. Jonna Lindberg, King Pins, 533
3. Emilia Lindstrand, King Pins, 366
——————————————————————————–
ABC vann seriefinalen
(2007-01-29 17:19)

Arena BC vann seriefinalen i division III mot Jönköpings BS. Matchen slutade 14-6 till hemmalaget och var avgjord redan efter tre omgångar. Då hade ABC gått till ledning med ointagliga 11-4.
Svenne Nord bäst i ABC med slagningen 818.
June fick med sig tre poäng hem från sina matcher i Kalmar och Växjö. Det belv seger mot BK 62 i Kalmar med 15-5 och matchen mot Växjö KK slutade 10-10. June leder division I Östra med bred marginal.
I division I Västra tog Jönköpings KK två viktiga poäng då det blev seger i den svåra bortamatchen mot Götene BK. Laget ligger trea i tabellen och är på väg mot allsvenskt kval.
——————————————————————————–
June vann stort igen
(2007-01-22 09:23)

Det blev en ny storseger för June när Kinna BS kom på besök till Bowling Arena. June vann med hela 14-6 efter att ha tagit ledningen med 13-2 efter de två första serierna. JUne leder division I Östra med bred marginal till tvåan Domino F. Magnus Ekelund bäst i June när han för andra matchen i rad gick över 900 poäng, den här gången 922.
Jönköpings KK fick däremot tufft motstånd när förra elitserielaget Örgryte kom till Bowling Arena. Göteborgarna vann med 14-6 utan att vid ett enda tillfälle vara hotade. Men JKK gjorde egentligen inte någon dålig match. Laget slog 6.337 kägelpoäng. Men vad hjälpte det när ÖIS dunkade in 6.628, en av de högsta slagningarna i Bowling Arena den här säsongen.
June F och Arena BC i division III Norra C vann båda hemma mot NBS/Form. Arena BC leder serien stort och June F är på väg mot en kvalplats till division II.
——————————————————————————–
Svenska Cupen har startat
(2007-01-15 09:02)

Nu är Svenska Cupen 2007 igång. Tävlingen är öppen för licensierade (Svenska Cupen) och olicensierade spelare (VBS-Barometern).

Svenska Cupen
Kval till Svenska Cupen spelas våren 2007, vecka 1 -16 (1/1 – 22/4). Det gäller att i varje omgång klara två serier över kvalgränsen (150, 160 o.s.v). Varje start kostar 20:-. Din första kvalstart bjuder Bowling Arena på.

Klasser
Tävlingen genomförs i två klasser; Open och Handicap. Spelare får ställa upp i båda klasserna.

Golden Card
Under senare delen av kvalperioden kan du kvala direkt in till hall-finalen med Golden Card.
Startkortet kostar 100:- och det gäller att du slår över 210 i båda serierna.

Hallfinal
Bowling Arenas hallfinal spelas våren 2007 (vecka 18). De 12 bästa spelarna från kvalet, i respektive klass, får delta. Vinnaren i hallfinalen går direkt till Sverigefinalen.

VBS-Barometern
Tävlingen är öppen för alla. Det krävs ingen licens för att delta. VBS-Barometern genomförs på samma sätt som Svenska Cupen, dock spelas ingen Sverige-final.

Frågor
Frågor: 036 – 16 22 20
——————————————————————————–
Kanonstart av JKK
(2007-01-15 08:45)

Jönköpings KK fick bästa tänkbara start i vårpremiären av bowlingens division I Västra. Laget vann enkelt hemma i Bowling Arena mot hårda konkurrenten Elfsborg med 13-7.
Tony Warolin och Thomas Pedersen bäst i JKK med slagningarna 914 respektive 880. Pedersen tog dessutom maximala fyra banpoäng tillsammans med Johan Almqvist.
JKK har tack vare segern nu en plats på övre sidan av tabellen, vilket innebär kval till allsvenskan.
June fortsätter sitt segertåg i divison I Östra. Derbymatchen mot Boys blev inget undantag. June vann med hela 15-5, utan att imponera. Magnus Ekelund bäst med slagningen 915 kägelpoäng.
Omgångens stora skräll svarade Junes unga farmarlag för. Laget vann mycket överraskande mot serieettan Arena BC med 11-9. Junereserverna gjorde sin absolut bästa match för säsongen då tre spelare gick över 800 poäng. Laget är tack vare segern nu uppe på kvalplats till division II. Arena BC behåller serieledningen trots förlusten.
——————————————————————————–
Seriestart i helgen
(2007-01-08 11:19)

Bowlingserierna drar i helgen igång efter juluppehållet. Vårens första spelomgång blir riktigt intressant i Bowling Arena. I division I Östra möts då June och Boys i ett klassiskt derby, matchstart lördag 9.20.
I västra ettan ställs Jönköpings KK mot Elfsborg i en mycket viktig streckmatch Matchstart lö 11.00).
Det blir dessutom derbymatch i division III då Arena BC och June F möts (matchstart Sö 11.00).
Spelprogrammet för vårens matcher i Bowling Arena är nu utlagt på hemsidan.
——————————————————————————–
Junespelare omgångsbäst i Poängjakten
(2007-01-08 09:15)

Daniel Gustafsson, June, blev fjärde omgångens bäste spelare i Poängjakten. Hans slagning på hela 729 poäng över de tre serierna kunde ingen straffa.
Det blev även Junespelare på andra och tredje plats genom Victor Nyberg-Hörlin och Gustaf Kapanen.
I ledning sammanlagt efter den fjärde omgången är dock Arena BC:s Michael Söderberg på 43 placeringspoäng. Olle gannerud och Kent Karlsson, Arena BC ligger på andra och tredje plats. Junespelarna ligger tämligen långt ner i sammandraget eftersom detta var den första deltävling de ställde upp i.
Poängjakten spelas under hela säsongen i sju deltävlingar. De tolv främsta sammanlagt går till hallfinalen, som spelas i april. Vinnaren här går vidare till Smålandsfinalen, där första pris är 10.000 kronor.
Så här långt har 15 spelare deltagit i Bowling Arenas Poängjakten.
Den femte omgången startar måndag 8 januari.
——————————————————————————–
Snart startar Nybörjarkurs i bowling
(2007-01-08 09:05)

Torsdag 18 januari är det kursstart i Bowling Arenas nybörjarkurs i bowling. Vi startar också en Fortsättningskurs för dig som spelat ett tag men vill lära dig mer.
Det finns fortfarande några platser lediga. Anmälan kan du göra till Bowling Arena; 036 – 16 22 20 eller via mail: info@bowlingarena.com.

I nybörjarkursen får du får lära dig grunderna i spelet, poängräkning m.m. Fortsättningskursen bygger vidare på tidigare kunskaper.

Kursstart
Torsdag 18 januari, kl 18.30, övriga kursdagar 19.00.
Kurserna omfattar sex tillfällen.
Kursdagar
Torsdag 18/1, kl 18.30-20.00
Torsdag 25/1, kl 19.00-20.00
Torsdag 1/2, kl 19.00-20.00
Torsdag 8/2, kl 19.00-20.00
Torsdag 15/2, kl 19.00-20.00
Torsdag 22/2, kl 19.00-20.00
Utrustning
Lätta och bekväma kläder. Klot och skor får du låna i hallen.
Har du eget klot kan du givetvis använda det.
Är du intresserad av att köpa utrustning har Bowling Arena ProShop ett flertal startpaket (klot, skor, väska) att välja mellan. Kursdeltagare kan köpa utrustning till rabatterat pris.
Max 12 deltagare/kurs
Vi kan inte ta emot fler än 12 deltagare/kurs.
Bowling Arenas kurser är mycket populära. Först till kvarn gäller…
Anmälan till
Bowling Arena
Mässvägen 1
55454 Jönköping
Fax: 036-347100
Telefon: 036 – 16 22 20
E-post: info@bowlingarena.com
Uppge namn, adress, telefon, e-post. Ange också om anmälan gäller Nybörjarkurs eller Fortsättningskurs.
Instruktörer
Makis Manthos
Martin Helgegren
Avgift
695:-/deltagare
Frågor
Bowling Arena:
036-162220
Fråga efter Makis Manthos, Martin Helgegren eller Olle Assarsson