Välkommen till Monday Bowling League – Vår egna korpliga som passar utmärkt för kollegor, kompisar, grannar, ja alla som tycker om att bowla! Ligan har en höst- och en vårsäsong som spelas över 15 omgångar vardera säsong. Matcher spelas i 2-mannalag men varje lag kan bestå av max 5 spelare. Varje säsong avslutas med individuellt cupspel med prisutdelning och middag utan extra kostnad! Ligan är öppen för alla och inga förkunskaper krävs!

Vårsäsong 2019

 

Period: 21 jan – 6 maj (uppehåll påsk 22/4)

  Divisioner (preliminär)

  Anmäl lag till vårsäsongen här

Deltagande lag från höstsäsongen behöver ej anmälas på nytt. Lag som väljer att hoppa av kommande säsong kan meddela senast 11/1 2019 på 036-71 48 40 eller info@bowlingcity.se 


Regler och info

Matchspel

Matcher spelas i 2-mannalag med 3 serier per person (6 serier per lag) inkl. 2 minuters inspelning. Matcherna spelas med amerikanskt spelsätt (varannan ruta på varannan bana) inom ett banpar.

Lag

Varje lag kan bestå av max 5 spelare att rulla runt på. Det är inte tillåtet att spela i fler än ett lag.

Matchtider

18:00-18:00 Division 1 och 2
19:00-20:00 Division 3 och 4
20:00-21:00 Division 5 och 6
21:00-22:00 Division 7 och 8

Kostnader

  • Säsongsavgift 100 kr per spelare
  • Matchavgift 200 kr per match

Säsong- och matchavgifter faktureras per e-post till lagledaren. Om reserv tillkommer under pågående säsong betalar hen sin säsongsavgift i receptionen.

Vid förhinder

Vid förhinder är det lagledarens ansvar att kontakta motståndarlaget och komma överens om ny matchtid. Kontaktlista till samtliga lagledare skickas ut inför säsongsstarten. Meddela bowlinghallen senast kl 12 på matchdagen och boka samtidigt den nya matchtiden. Alla matcher ska spelas på ett eller annat vis. Det är inte tillåtet att hoppa av ligan mitt under pågående säsong.

Drop In-träning

Som spelare i ett MBL-lag har du möjlighet att träna på lediga banor för 35 kr per serie (ord. pris 50 kr). Gäller ej vid bokad tid.

 

Banpoäng

Vinst i serie 1 = 2 matchpoäng
Vinst i serie 2 = 4 matchpoäng
Vinst i serie 3 = 6 matchpoäng
Vid oavgjord serie delas matchpoängen.
Vid oavgjort slutresultat (6-6) vinner de lag med högst kägelpoäng.

Matchpoäng

Matchvinst = 3 poäng
Oavgjort med högst kägelpoäng = 2 poäng
Oavgjort med lägst kägelpoäng = 1 poäng
Oavgjort med lika kägelpoäng = 1 poäng

Tabell

Lagen rangordnas efter:

  1. Antalet erhållna matchpoäng.
  2. Differensen i ban-/kägelpoäng.
  3. Differensen från inbördes möten.
  4. Sammanlagda kägelpoängen i inbördes möten.
  5. Lottning.

Säsong
Ligan spelas med en höst- och en vårsäsong och pågår över 15 omgångar. Lagen räknas med till efterföljande säsong om inget annat har meddelats.

Avanmälan
Avanmäla lag från ligan kan göras senast 7 dagar innan säsongsstarten. Ring 036-714840 eller maila oss på info@bowlingcity.se.

Nya lag
I vissa fall kan nya lag placeras i en högre divisionerna efter spelförmåga och rutin. Detta för att divisionerna ska bli så jämna som möjligt.

Arkiv
Se resultat från tidigare säsonger. Gå till arkivet